1A – talentmodule STEM (2 u.)

Wat is STEM?

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Maar het is veel meer dan enkel deze elementen. In het vak STEM gaat het over het oplossen van een maatschappelijk probleem door het gebruik van techniek en wetenschap.

Je komt in groepjes zelfstandig tot een duurzame oplossing door het nuttig gebruiken van deze vier componenten. In het proces neem je zowel de rol van onderzoeker, technicus als ingenieur op. Het proces staat centraal en in mindere mate het eindproduct. De leerkracht treedt op als coach en begeleidt je in je technisch-wetenschappelijk proces.

De projecten/problemen die we je volgend jaar voorschotelen worden op dit moment nog door de enthousiaste STEM-leerkrachten in elkaar gebokst. Het bestuderen van de veiligheid in de auto, het bouwen van een stevige brug, het hoogst vliegen met je eigen zweefvliegtuig … Dat mag je alvast verwachten.

Onderzoek jij graag waarom de dingen in de natuur gebeuren zoals ze gebeuren? Ben jij graag bezig met construeren, bouwen …? Werk je graag samen? Dan is STEM misschien wel iets voor jou!

Lessentabel

Algemene vorming
Frans4
Engels1
Geschiedenis1
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Mens en samenleving2
Nederlands4
Wiskunde4
Muziek1
Beeld1
Techniek2
Natuurwetenschappen2
Aardrijkskunde2
ICT1
Talentmodule STEM
STEM2
Talentuur
1 uur te kiezen uit Drama, Kunstlab, Fit en gezond of Wimy.1
Totaal32