Talenturen

Talentuur Drama

Zit er een podiumkunstenaar in jou verborgen? Ben je klaar om je zelfvertrouwen een boost te geven en je stemtechniek te verbeteren? Of… heb je de creativiteit of inleving om je helemaal onder te dompelen in een personage? Ben je razend nieuwsgierig hoe je één van die talenten kan ontwikkelen en ben je gemotiveerd om dit te doen? Dan zit je bij het talentuur ‘Drama’ zeker op je plaats.

Elke les wordt je creativiteit sowieso aangemoedigd door je leerkracht die je met passie voor dit vak professioneel coacht. We starten met improvisatie, stemtechnieken en groepsverbindende activiteiten zodat iedereen zichzelf kan zijn in de groep. We werken rond toneel en andere vormen van expressie. Je leert hoe je lichaamstaal verbonden is met de boodschap die je overbrengt. Dit kan je dan weer optimaal gebruiken als je voor je klasgenoten iets moet presenteren in een ander vak.

Kortom…Het is de moeite waard om hierbij aan te sluiten! Doen!

Talentuur Kunstlab

Ben je artistiek en creatief aangelegd? Hou je van kunst en andere beelden? Dan ben je klaar om deel te nemen aan ons Kunstlab!

Net als in een echt lab gaan we:

Onderzoeken. Zovele beelden komen op ons af: vooral uit de kunst, reclame, fotografie en film. Maar ook met beelden uit de digitale wereld worden we dagelijks geconfronteerd. Denk maar aan memes, websites, games en bewerkte foto’s… We gaan ze eens goed onder de loep houden!

Experimenteren. We proberen allerhande teken- en schildermaterialen en technieken uit waarbij we ook de computer en zelfs de smartphone kunnen inzetten. Boeiend!

Ontdekken. Door al dat onderzoeken en experimenteren, ondervinden we hoe onze fantasie aangescherpt wordt en hoe we nieuwe ideeën krijgen. Spannend!

Distilleren. Uit al deze nieuwe ervaringen distilleren we tenslotte een nieuw eigen kunstwerk… Wow! Heb IK dat gemaakt?

Talentuur Fit en Gezond

Doe je graag aan sport en vind je het belangrijk om je lichaam fit en gezond te houden? Tijdens dit talentuur leer je alle tips en tricks die je nodig hebt voor een écht gezond leven.

‘FIT’ staat gelijk aan ‘bewegen’ in de ruime betekenis van het woord. Hier zal je kennismaken met alle aspecten van sport, zoals stretching, relaxatieoefeningen, alsook yoga en misschien zelfs G-sporten (= sporten voor mensen met een beperking). Naast de sporten die je allemaal al kent, willen we je ook laten proeven van enkele minder bekende sporten. Lacrosse, rugby en frisbee zijn hier enkele voorbeelden van.

‘GEZOND’ is een veelzijdig begrip dat ook in jouw leefwereld dagelijkse kost is geworden. Je wordt wegwijs gemaakt in verschillende levensstijlen waarmee je via de media in contact komt. De waaier aan informatie over bijvoorbeeld voeding, lichaamsverzorging, mode en vrije tijd, leer je nuanceren en juist interpreteren, rekening houdend met je persoonlijke situatie.

Door de samenwerking tussen ‘Fit’ en ‘Gezond’ zal je leren hoe er een vitale en evenwichtige leefwijze op na te houden.

Talentuur WiMy (wiskunde mysteries)

Vind je het fijn om met cijfers bezig te zijn? Ontdek je graag wiskundige spelletjes of vreemde ruimtemodelletjes? Zijn raadsels voor jou een toffe uitdaging? Dan is “Wiskunde Mysteries” helemaal jouw ding!

We zoeken creatieve, inventieve leerlingen die geprikkeld willen worden in meerdere aspecten van het wiskundig denken en doen.