3de graad Vrachtwagenchauffeur

Voor wie?

Droom je ervan om zelf achter het stuur te zitten en het grote gevaarte een veilige route te laten volgen in het internationale wegverkeer? Ben je zelfstandig en kan je je goed houden aan een tijdschema? Kies dan voor deze opleiding van Vrachtwagenchauffeur.

Beschrijving studierichting

In deze opleiding leer je alles over laden, lossen en ladingzekerheid. Je leert een hele transportopdracht voorbereiden met oog voor het milieu, het kostenplaatje, de wetgeving en de verzekering. Je kan overweg met de nationale en internationale formaliteiten. Je leert je behelpen in meerdere talen. Het elementair onderhoud van een vrachtwagen is geen probleem. Zelfs een kleine panne kan je opsporen en verhelpen. Een dag per week oefen je je rijvaardigheid met verschillende soorten vrachtwagens. Dat wordt aangevuld met een intensieve stage in het zesde jaar. Douanediensten, veerdiensten, bruggen en tunnels houden je niet meer tegen! Je behaalt je CE rijbewijs en je ADR-attest.

Wat na deze studierichting?

Vanaf 18 jaar kan je de baan op, anders moet je nog even wachten. Momenteel is vrachtwagenchauffeur een knelpuntberoep. Een bijkomend specialisatiejaar in bijzonder transport kan ook nog.

Lessentabel

VAKKEN5de jaar6de jaar
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
PAV88
Specifiek theoretisch gedeelte5de jaar6de jaar
ADR-wetgeving2
Economie34
Laad- en lostechniek11
Onderhoudstechnologie2
Routeplanning21
Specifiek praktisch gedeelte5de jaar6de jaar
Autorijtechnieken810
Autotechniek2
Laad- en lostechniek22
TOTAAL3232