Miniondernemingen

Miniondernemingen opgericht door onze laatstejaars uit de economische richtingen. Je kan de producten niet alleen online verkrijgen, maar ook kopen op de opendeurdag op zaterdag 13 mei 2023. De online verkoop loopt tot eind mei 2023.

Ecobeez

We verkopen beeswax wraps, een milieuvriendelijke vervanging voor huishoudfolie. Het is een lapje stof gemaakt van katoen, bijenwas, dennenhars en jojoba olie die we ambachtelijk maken. Je kan er alles mee doen wat je normaal gezien met plasticfolie zou doen, bv. een kommetje afdekken, gesneden groenten/ fruit bewaren, boterhammen verpakken … Na gebruik kan je het met koud water afwassen en voor meerdere maanden hergebruiken. Ook zit er in de wraps een antibacteriële stof, je moet je dus geen zorgen maken over bacteriën. Met een deel van de winst gaan we weidebloemen aankopen en planten om de bijen meer in de bloemetjes te zetten. Ben jij nu geïnteresseerd in onze onderneming en ons product? Aarzel dan niet om contact op te nemen! Je kan ons bereiken door een mail te sturen naar ecobeez.official@gmail.com of een berichtje te sturen via Instagram of Facebook. Je kan ook rechtstreeks een bestelling op onze website plaatsen.

Ecostocks

Toen we in het begin van schooljaar een product moesten kiezen waren we het allemaal al snel eens met elkaar: ons product zou ecologisch verantwoord zijn. Want we willen graag ons steentje bijdragen om de afvalberg te verkleinen en aan de hand van dit product andere mensen te stimuleren om dat ook te doen. Doorheen het productieproces van onze zakken hechten wij enorm veel aandacht aan het ecologische aspect. Zo zijn onze zakken niet alleen herbruikbaar, zijn ze ook van katoen gemaakt wat een natuurlijke grondstof is. Een andere reden waarom we voor katoen hebben gekozen is omdat het recyclebaar is. Katoenen tassen brengen heel veel voordelen met zich mee. Niet alleen voor de planeet maar ook voor jou. Zo is het namelijk veel beter voor jouw portefeuille om een keer een herbruikbare tas te kopen in plaats van wekelijks geld uit te geven aan plastic zakjes. Een bestelling plaatsen? Contacteer ons via Instagram of EcostocksBE@gmail.com. Bekijk het aanbod op onze website.

Kei Stof

Toffe handmade fleecedekentjes met unieke ‘voetflap’. Als je graag wil bestellen of een vraag hebt kan je een mailtje sturen naar teamkeistof@gmail.com of een privébericht te sturen via Instagram of Facebook.

Melckman

Wij zijn team MelckMan bestaande uit, Arno, Jan en Jarne! Wij proberen mensen aan te zetten om te sporten aan de hand van onze leuke designer tanktops. Het doel ervan is dat je je progressie kan volgen en dat gaat uitstekend met dit soort t-shirts! Vergeet niet ‘No pain, no gain’! Plaats je bestelling via onze Instagrampagina.

Achilles

Wij zijn Achilles een minionderneming opgericht door 5 ambitieuze jongens. Wij verkopen kousen, in de kleuren wit en zwart, met een strak design. Ons verhaal leidt terug naar de Griekse mythologie van Achilles. Wij staan in voor ongeëvenaarde kwaliteit en een razendsnelle bezorging. Bij ons staat klantvriendelijkheid centraal, aarzel dan ook niet om ons te contacteren via Instagram.

NO-AHlcohol

NO-AHlcohol is onze eerste commerciële start-up. Ons doel is een nultolerantie van alcohol achter het stuur. Ons team bestaat uit 4 jonge enthousiaste ondernemers geleid door Luca Mortier (CEO) die z’n broer Noah verloor in een verkeersongeluk veroorzaakt door een dronken bestuurder. Marie Maeschalck (Commercieel Directeur), Kasper Pues (Administratief Directeur) en Casper Van Rode (Financieel Directeur) ondersteunen hem hierbij. Bestellingen kan je plaatsen via Instagram.

RéCafé

Onze beker is door onze partner gemaakt uit volledig natuurlijke elementen. Meer specifiek zijn dit beukenhout vezels, bio-plastics en koffiegruis. Dit koffiegruis wordt met een bakfiets opgehaald bij koffiezaken in Duitsland en zo naar hun sociale werkplaats gebracht. Hun CO2-uitstoot proberen ze hiermee dus ook volledig te beperken. Door middel van deze materialen krijgen wij een zeer stevige beker. De thermos heeft een inhoud van 350 ml, en hij houdt ook de volle 350 ml warm (of koud)! Eveneens door het goede gebruik van de materialen is het een vrij lichte beker, waardoor je je geen verschot heft aan je drankje. Ook is het een product voor meerdere jaren, want het belooft lang mee te gaan! Moest je nu van jezelf weten dat je ook wat onhandig bent, maar wel graag warme of koude drankjes drinkt, is dit ook een goede oplossing! Onze beker belooft stevig te blijven, zolang het valt van een hoogte van minder dan 1,5 meter. Ook zijn deze bekers geschikt voor in de afwasmachine. Ze kunnen hierdoor enkel een beetje hun mooie kleur verliezen, maar het materiaal wordt niet aangetast. Je beker gaat dus niet beginnen lekken. Uiteraard is het dus handiger, wanneer je de mooie kleur behouden wil, de beker met de hand te wassen. Heb je interesse of zou je graag nog extra uitleg willen? Stuur ons een berichtje via Instagram en we antwoorden zo snel mogelijk!

Scent

Wij maken zelf ecologische kaarsen op basis van soja was. Zo beschermen we de planeet toch een beetje met onze kaarsen want in soja was zitten er geen resten van fossiele brandstoffen. Onze kaarsen zijn in verschillende vormpjes en kleuren beschikbaar zoals een roze beer of een witte roos. Zelf willen we ook met onze kaarsen sfeer en gezelligheid creëren voor de mensen thuis. Surf voor meer informatie naar onze Facebook of Instagrampagina of neem contact op via scent.selfmade@gmail.com.

Sleevo

Wij zijn Sleevo. Wij maken ecologische longsleeves. Fashion en duurzaam leven gecombineerd. Plaats je bestelling via een bericht op Facebook of Instagram. Je kan ook een mail sturen naar sleevoclothing@gmail.com.