6de jaar Lassen-Constructie

Voor wie?

Ben je handig en kan je nauwkeurig werken? Hou je ervan technische tekeningen om te zetten naar echte constructies? Dan is de richting Lassen-constructie misschien geschikt voor jou. De meeste aandacht in deze richting gaat naar praktische vaardigheden. Daarnaast is er een mooi pakket van technisch tekenen (SolidWorks) aangevuld met een technologie waarmee we de laswereld leren kennen van a tot z.

Ook bieden we je de kans om zowel in het vijfde als in het zesde jaar verschillende lascertificaten volgens de Europese normen en de ISO-normen te behalen. Meer en meer bedrijven vragen specifiek naar deze lascertificaten. Het is een troef dat wij dit vanuit de school aanbieden. Kortom, deze opleiding stoomt je klaar om de laswereld in te duiken. Je legt namelijk een goede en stevige basis waarmee je zelfstandig aan de slag kan.

Wat na deze studierichting?

Er is een groot tekort aan lassers-monteurs op de arbeidsmarkt. Dat merk je aan de werkaanbiedingen na het behalen van je studiegetuigschrift. Je kan ook nog een specialisatiejaar volgen waar je naast een bijkomende beroepskwalificatie een diploma van het secundair onderwijs kan behalen. Veel leerlingen kiezen voor fotolassen, maar andere mogelijkheden staan open (bv. industrieel onderhoud).

Lessentabel

VAKKEN6de jaar
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
PAV
(project algemene vakken)
5
Ondernemend project1
Realisaties Lassen-constructie
Praktische vorming (*)16
Theoretische vorming6
Totaal32

(*) 3 stageweken in het 6de jaar