3de graad Technologische wetenschappen en engineering

Voor wie?

Ben je gepassioneerd door technologische evoluties en toepassingen? Wil je hierbij sterke wiskunde combineren met een brede algemene vorming? Heb je een probleemoplossend brein en wil je nieuwe inzichten uitproberen bij het ontwerpen, engineeren en programmeren? Dan is de richting Technologische wetenschappen zeker iets voor jou.

Beschrijving studierichting

Technologische wetenschappen en engineering is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Ze combineert een brede algemene vorming met natuur- en technisch-wetenschappelijk denken. Je denkt in functie van het concept en je bent vaardig in het modelleren en engineeren: de 4de technologische revolutie (IoT), CAD/CAM. Je leert abstracte wiskundige concepten gebruiken en verdiept je in wiskundige vaardigheden.

Dit is de STEM-richting bij uitstek om je talenten te ontwikkelen binnen het domein van ‘Science, Technology, Engineering en Mathematics’. Creativiteit, experimenteren, op zoek gaan naar vernieuwende en duurzame processen zijn zeker troeven die van pas komen in deze studierichting. Binnen deze richting koppel je het sterke wiskundepakket van zes of acht uur aan de toegepaste wetenschappen. De engineeringsdoelen zorgen voor de realisatie van het STEM-concept: interactief, innovatief, ingenieus, integrerend … Met de i van iSTEM zullen in deze studierichting ongetwijfeld boeiende werelden voor jou opengaan.

Wat na deze studierichting?

Je kan zowel kiezen voor een professionele bachelor als voor een masteropleiding (bv. industrieel ingenieur, architect, piloot, productontwikkeling …).

Lessentabel

VAKKEN5de jaar6de jaar
Godsdienst22
Aardrijkskunde11
Biologie1
Engels22
Frans22
Geschiedenis11
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands33
Specifiek gedeelte
Chemie21
Elektriciteit – Elektronica – IoT *32
Fysica12
Mechanica23
STEM-Engineering23
Wiskunde66

* Internet of Things

Complementair gedeelte: 2 u. te kiezen
Wiskunde22
OF
Toegepaste elektriciteit en softwareontwikkeling2
Toegepaste mechanica en CAD/CAM2
TOTAAL3232