3de graad Informatica- en communicatiewetenschappen

Voor wie?

Heb je belangstelling voor de theoretische benadering van toegepaste wetenschappen zoals informaticawetenschappen, elektriciteit en elektronica? Ben je bovendien ook sterk in wiskunde? Dan is deze richting echt iets voor jou.

Beschrijving studierichting

Informatica- en communicatiewetenschappen is een theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Ze combineert een brede algemene vorming met natuur- en technisch-wetenschappelijk denken. Je leert wiskundige concepten en logica gebruiken in de softwareontwikkeling.

Je gaat onderzoekend, experimenterend en exploratief aan het werk binnen de informaticawetenschappen, elektriciteit en elektronica. Je denkt in functie van het concept. Je wordt vaardig in softwareontwikkeling, het opzetten en onderhouden van computernetwerken en IoT (Internet of Things).

Wat na deze studierichting?

Na deze studierichting kan je kiezen voor een master- of professionele bacheloropleiding (bv. industrieel ingenieur, computerwetenschappen, informatica, grafische en digitale media, multimedia en communicatietechnologie …).

Lessentabel

VAKKEN5de jaar6de jaar
Godsdienst22
Aardrijkskunde11
Engels22
Frans22
Geschiedenis11
Lichamelijke opvoeding22
Natuurwetenschappen2
Nederlands33
Specifiek gedeelte
Algoritmen en programmeren33
Computersystemen12
Datacommunicatie en netwerkarchitectuur33
Elektronica – IoT *12
Elektriciteit22
Fysica1
STEM-Software Development23
Wiskunde44
TOTAAL3232

* Internet of Things