3de graad Informatica- en communicatiewetenschappen

Voor wie?

Heb je belangstelling voor de theoretische benadering van toegepaste wetenschappen zoals informaticawetenschappen, elektriciteit en elektronica? Ben je bovendien ook sterk in wiskunde? Dan is deze richting echt iets voor jou.

Beschrijving studierichting

Informatica- en communicatiewetenschappen is een theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Ze combineert een brede algemene vorming met natuur- en technisch-wetenschappelijk denken. Je leert wiskundige concepten en logica gebruiken in de softwareontwikkeling.

Je gaat onderzoekend, experimenterend en exploratief aan het werk binnen de informaticawetenschappen, elektriciteit en elektronica. Je denkt in functie van het concept. Je wordt vaardig in softwareontwikkeling, het opzetten en onderhouden van computernetwerken en IoT (Internet of Things).

Wat na deze studierichting?

Na deze studierichting kan je kiezen voor een master- of professionele bacheloropleiding (bv. industrieel ingenieur, computerwetenschappen, informatica, grafische en digitale media, multimedia en communicatietechnologie …).

In afwachting van de definitieve goedkeuring van alle leerplannen, kunnen er aan de lessentabel nog beperkte wijzigingen worden aangebracht.

Lessentabel

VAKKEN5de jaar6de jaar
Godsdienst22
Aardrijkskunde11
Engels22
Frans22
Geschiedenis11
Lichamelijke opvoeding22
Natuurwetenschappen2
Nederlands33
Specifiek gedeelte
Algoritmen en programmeren43
Computer- en netwerkarchitectuur33
Datacommunicatie32
Elektriciteit – elektronica34
STEM-Software Development3
Wiskunde44
TOTAAL3232