3de graad Industriele ICT

Voor wie?

Heb je interesse in het aansturen en programmeren van industriële processen en systemen? Speur je graag naar problemen en voer je graag herstellingen uit op industriële machines? Boeit het je om te weten hoe productielijnen worden geautomatiseerd? Dan is deze richting iets voor jou.

Beschrijving studierichting

Industriële ICT is een technologische en theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Je ontwikkelt inzichten in de toegepaste wiskunde en wetenschappen: elektriciteit, elektronica, elektropneumatica en thermodynamica. Je leert denken in functie van het proces en je wordt technologisch vaardig in programmeerbare sturingen, regelsystemen, automatiseringen, netwerken en onderhouds- en diagnosetechnieken van netwerkapparatuur en netwerkconfiguratie. De algemeen vormende vakken vullen deze opleiding mooi aan. Een vakoverschrijdende proef zorgt dat al de opgedane kennis mooi verweven wordt. Een beperkte stage wordt voorzien in het 6de jaar.

Wat na deze studierichting?

Dit is een specifiek technische richting, die je voorbereidt op een start als ICT-technicus in de industrie.  Je behaalt de beroepskwalificatie Technicus industriële lijnautomatisatie. Je kan je verworven kennis en vaardigheden verder uitbreiden via specialisatiejaren. Voortgezet onderwijs binnen het ICT-domein behoort tot de mogelijkheden.

Lessentabel

VAKKEN5de jaar6de jaar
Godsdienst22
Aardrijkskunde11
Engels22
Frans22
Geschiedenis11
Lichamelijke opvoeding22
Natuurwetenschappen11
Nederlands22
Specifiek theoretisch gedeelte
Automatisatieprojecten23
Computer- en netwerkarchitectuur12
Elektriciteit44
Elektronica22
Meet- en regeltechniek2
Wiskunde32
Specifiek praktisch gedeelte
Automatisatieprojecten56
TOTAAL3232