3de graad Elektrotechnieken

Voor wie?

Heb je interesse in alles wat te maken heeft met de elektrische installatie bij je thuis of in de industrie? Werk je graag met je handen en toch ook zelfstandig? Is een technisch probleem uitzoeken en herstellen is echt iets voor jou? Dan is Elektrotechnieken jouw richting.

Beschrijving studierichting

Elektrotechnieken is een technologische en theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit.
Je leert logisch en probleemoplossend denken. Dat doe je door wiskunde en wetenschappen toe te passen in de vakken elektriciteit, elektronica, elektropneumatica en thermodynamica.

In de praktijk leer je verschillende elektrische installaties monteren en aansluiten. Je automatiseert gebouwen en installaties en je lost storingen op in de verschillende installaties. Daarnaast leer je ook om hernieuwbare technologieën zoals zonnepanelen, laadpalen, thuisbatterijen … aan te sluiten. De algemeen vormende vakken vullen deze opleiding mooi aan. Een vakoverschrijdende proef zorgt dat al de opgedane kennis mooi verweven wordt. Een beperkte stage wordt voorzien in het 6de jaar.

Wat na deze studierichting?

Na je studies kan je met de behaalde beroepskwalificatie van elektrotechnicus aan de slag bij een zelfstandig elektricien of een installatiebedrijf. Zie je het liever groter? Dan kan je met de beroepskwalificatie Technicus industriële elektriciteitswerken terecht in ziekenhuizen, productiebedrijven of bij openbare nutsmaatschappijen

Wil je nog verder studeren, dan kan je kiezen voor een Se-n-Se opleiding, een graduaat of een bachelor in elektriciteit, energiemanagement, energietechnologie …

Lessentabel

VAKKEN5de jaar6de jaar
Godsdienst22
Aardrijkskunde11
Engels22
Frans22
Geschiedenis11
Lichamelijke opvoeding22
Natuurwetenschappen11
Nederlands22
Specifiek theoretisch gedeelte
Automatisatieprojecten24
Elektriciteit en labo44
Gebouwenautomatisatie en hernieuwbare energie2
Wiskunde32
Specifiek praktisch gedeelte
Automatisatieprojecten89
TOTAAL3232