3de graad Biotechnologische en chemische STEM-wetenschappen

Voor wie?

Ben je sterk geïnteresseerd in chemie, fysica en biologie? Ben je goed in wiskunde en heb je aanleg voor dit vak?  Voer je graag laboproeven uit en wil je de wetenschappelijke kennis toetsen aan de praktijk? Dan is deze richting echt wel iets voor jou!

Beschrijving studierichting

Biotechnologische en chemische STEM-wetenschappen is een theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Deze studierichting combineert een brede algemene vorming met natuurwetenschappelijk en biotechnologisch wetenschappelijk denken. Via STEM-projecten ga je zelf aan de slag en verwerf je inzicht in de methode van het wetenschappelijk onderzoek. Op basis van geïntegreerde STEM-projecten is er veel aandacht voor het onderzoekend en het probleemoplossend leren vanuit biologie, chemie en fysica. Je leert ook vanuit wiskunde nadenken over natuurwetenschappelijke vragen en biotechnologische problemen. Zo verwerf je inzicht in het wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling.

Wat na deze studierichting?

Na deze richting studeer je verder. Je kan kiezen voor een master of een professionele bachelor uit de wetenschappelijke, medische of technologische sector (bv. industrieel ingenieur, gezondheidszorg, biomedische wetenschappen, industriële wetenschappen en technologie …).

Lessentabel

VAKKEN5de jaar6de jaar
Godsdienst22
Aardrijkskunde11
Engels22
Frans22
Geschiedenis11
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands33
Specifiek gedeelte
Wiskunde44
Informaticawetenschappen1
Biologie en labo33
Chemie en labo45
Fysica en labo44
STEM-Applied Science33
TOTAAL3232