2de graad Technologische wetenschappen

BESCHRIJVING STUDIERICHTING

Ben je gepassioneerd door technologische evoluties en toepassingen? Wil je hierbij sterke wiskunde combineren met een brede algemene vorming? Heb je een probleemoplossend brein en wil je nieuwe inzichten uitproberen bij het ontwerpen, engineeren en programmeren?

Voor wie?

In deze STEM-richting krijg je bij uitstek heel veel kansen om je talenten te ontwikkelen binnen het domein van ‘Science, Technology, Engineering en Mathematics’. Creativiteit, experimenteren, op zoek gaan naar vernieuwende en duurzame processen zijn zeker troeven die van pas komen in deze studierichting.

Binnen de STEM-doorstroomrichting Technologische wetenschappen koppel je het sterkste wiskundepakket aan de toegepaste wetenschappen. De engineeringsdoelen zorgen voor de realisatie van het STEM-concept: interactief, innovatief, ingenieus, integrerend … Met de i van iSTEM zullen in deze studierichting ongetwijfeld boeiende werelden voor jou opengaan!

Om iedereen op maat te kunnen uitdagen en een stevige wiskundige basis te kunnen leggen, voorzien we in het derde jaar 6 uur wiskunde. In het vierde jaar wordt de wiskunde uitvoerig toegepast in projecten van elektriciteit, elektronica en mechanica.

EN LATER?

De meest logische doorstroomrichtingen in de derde graad zijn Technologische wetenschappen en engineering, Informatica- en communicatiewetenschappen en Mechatronica.

Lessentabel

VAKKEN3de jaar4de jaar
Godsdienst22
Aardrijkskunde11
Biologie1
Engels22
Frans33
Geschiedenis11
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands44
Wiskunde *66

* Wiskunde: basis + specifiek

Technologische wetenschappen (10/11 u.)
Chemie11
Elektriciteit elektronica33
Fysica1
Mechanica33
STEM – engineering33
TOTAAL3232