2de graad Grieks-Latijn

Voor wie?

Ben je graag bezig met de Latijnse taal en vind je de Griekse taal een uitdaging van alfa tot omega? Ben je nieuwsgierig naar de cultuur die achter deze talen zit? Lees je graag mythische verhalen over helden en keizers?

BESCHRIJVING STUDIERICHTING

In de richting Grieks-Latijn ga je verder met het lezen en ontleden van de twee klassieke talen. Grieks en Latijn blijven nog altijd een uitdaging waarmee je niet alleen je taalgevoel aanscherpt, maar ook kennismaakt met een cultuur die ook in onze hedendaagse maatschappij haar sporen nagelaten heeft. Hiervoor ga je ook geregeld op uitstap (Xanten, Tongeren).

Het regelmatig herhalen van woordjes en grammatica hoort erbij, maar zorgt er ook voor dat je een goede studiehouding aanleert.

In de derde graad kan je je middelbareschoolcarrière afsluiten met een prachtige Italiëreis en/of Griekenlandreis.

Deze richting heeft een sterk pakket van 5 uur wiskunde en een verruimde basisvorming voor de talen.

EN LATER?

In de derde graad kan je je studies verderzetten in een heleboel richtingen. Wie graag een klassieke taal verder studeert, kan terecht in de richtingen Grieks-Latijn, Grieks-wiskunde, Latijn-wiskunde, Latijn-wetenschappen of Latijn-moderne talen. Ook de richtingen moderne talen-wetenschappen en wetenschappen-wiskunde zijn mogelijk. Wie wil overschakelen naar humane wetenschappen of een economische richting kan dat doen mits een inhaalpakket.

Lessentabel

VAKKEN3de jaar4de jaar
Godsdienst22
Aardrijkskunde11
Engels22
Frans33
Geschiedenis22
Lichamelijke opvoeding22
Natuurwetenschappen:
– Biologie11
– Chemie11
– Fysica11
Nederlands44
Wiskunde45
Latijn44
Grieks44
Complementair gedeelte 3de jaar
Wiskunde1
TOTAAL3232