2de graad Grieks-Latijn

Voor wie?

Ben je graag bezig met de Latijnse taal en vind je de Griekse taal een uitdaging van alfa tot omega? Ben je nieuwsgierig naar de cultuur die achter deze talen zit? Lees je graag mythische verhalen over helden en keizers?

BESCHRIJVING STUDIERICHTING

In de richting Grieks-Latijn ga je verder met het lezen en ontleden van de twee klassieke talen. Grieks en Latijn blijven nog altijd een uitdaging waarbij je niet alleen je taalgevoel aanscherpt, maar ook kennismaakt met een cultuur die ook in onze hedendaagse maatschappij haar sporen nagelaten heeft. Excursies naar Xanten en Tongeren brengen de Latijnse cultuur dichterbij.

Het regelmatig herhalen van woordjes en grammatica hoort erbij, maar zorgt er ook voor dat je een goede studiehouding aanleert.

In de derde graad kan je je middelbareschoolcarrière afsluiten met een prachtige Italiëreis en/of Griekenlandreis.

EN LATER?

In de derde graad kan je je studies verderzetten in een heleboel richtingen. Als je graag een klassieke taal verder studeert, kan je terecht in de richtingen Grieks-Latijn, Grieks-wiskunde, Latijn-wiskunde, Latijn-wetenschappen of Latijn-moderne talen. Ook de richtingen Moderne talen-wetenschappen en Wetenschappen-wiskunde zijn mogelijk. Wil je overschakelen naar Humane wetenschappen of een economische richting, dan kan je dat doen mits een inhaalpakket.

Lessentabel

VAKKEN3de jaar4de jaar
Godsdienst22
Aardrijkskunde11
Geschiedenis22
Lichamelijke opvoeding22
Engels22
Frans33
Nederlands44
Natuurwetenschappen:
– Biologie11
– Chemie11
– Fysica11
Grieks44
Latijn44
Wiskunde44
Complementair gedeelte: 1 u. te kiezen uit
Wiskunde11
OF
ICT1
Muzikale opvoeding1
TOTAAL3232