2de graad Elektromechanische technieken

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in elektriciteit en mechanica? Heb je technische interesse en wil je je verdiepen in automatisering waarbij zowel elektrische als bewegende onderdelen aan bod komen? Bestudeer je graag de toegepaste technieken en processen en wil je er technologisch-wetenschappelijk het fijne van weten?

Beschrijving studierichting

In deze technisch-praktische richting leer je de ganse technologie achter industriële automatisatie kennen. Hier leer je hoe je via industriële sturingen en elektrische schakelingen in staat bent om mechanische processen te automatiseren.

Op onze school kan je praktische projecten uitwerken dankzij onze uitgebreide infrastructuur in het atelier met CAD-ruimte, CNC-machines, meetlabo’s, (de)montageafdelingen en elektrische labo’s. Deze studierichting behandelt deze vakken nog steeds vrij theoretisch, daarom voorzien we hier een extra uur wiskunde. De algemene vakken vormen ook een belangrijk onderdeel in de opleiding. Dat maakt van Elektromechanische technieken een hoogtechnologische richting.

En later?

De logische vervolgrichting in de derde graad is Elektromechanische technieken. Ook Industriële ICT, Mechanische vormgevingstechnieken en Elektrotechnieken zijn mogelijk.

Lessentabel

VAKKEN3de jaar4de jaar
Godsdienst22
Aardrijkskunde11
Engels22
Frans22
Geschiedenis11
Lichamelijke opvoeding22
Natuurwetenschappen11
Nederlands44
Wiskunde44
Elektromechanische technieken (13 u.)
CNC-technieken11
Elektriciteit22
Elektriciteit elektronica12
Mechanica33
Mechanische projecten32
TOTAAL3232