2de graad Economische wetenschappen

Voor wie?

Ben je communicatief ingesteld en organiseer je graag activiteiten met een groep vrienden? Heb je geen schrik van cijfers, tabellen en grafieken? En wil je graag weten hoe bedrijven hun goederen en diensten efficiënt produceren en verkopen?

BESCHRIJVING STUDIERICHTING

Als je de richting economische wetenschappen volgt, leer je hoe een (internationale) onderneming functioneert en hoe hierdoor welvaart in de wereld gecreëerd wordt. Je zal opbrengsten en kosten in de boekhouding kunnen noteren en weten waar ondernemers geld vandaan kunnen halen om te starten met een bedrijf. Je begrijpt ook hoe de overheid de economie van een land in de goede richting kan sturen.

Daar komt wel wat rekenwerk bij kijken: een sterk pakket van 5 uur wiskunde vormt hiervoor een belangrijke ondersteuning. Maar ook communiceren is belangrijk: in deze richting krijg je daarom een verruimde basisvorming voor talen.

In het zesde jaar zal je in een minionderneming echt kunnen ondervinden hoe moeilijk het is om ‘het gat in de markt’ te zoeken én te vinden. Je zal zelf met een team een product of dienst ontwikkelen en commercialiseren. Marketing, fiscaliteit, boekhouding: alle aspecten van het bedrijfsleven komen aan bod. De mini is dan ook de ideale bodem voor het ontwikkelen van leiderschaps-, organisatie- en communicatietalenten!

EN LATER?

In de derde graad kan je naar de richtingen economie-wiskunde en economie-moderne talen. Ook de richting humane wetenschappen behoort tot de mogelijkheden, mits inhaalpakket. De overstap naar de richting wetenschappen-wiskunde of moderne talen-wetenschappen is eveneens mogelijk.

Lessentabel

VAKKEN3de jaar4de jaar
Godsdienst22
Aardrijkskunde11
Economie44
Engels32
Frans44
Geschiedenis22
Lichamelijke opvoeding22
Natuurwetenschappen:
– Biologie11
– Chemie11
– Fysica11
Nederlands44
Wiskunde55
Complementair gedeelte 3de jaar
ICT en economische vorming1
Taalproject Frans1
Complementair gedeelte 4de jaar
Muzikale opvoeding1
Taalproject Engels1
Duits1
TOTAAL3232