2de graad Economische wetenschappen

Voor wie?

Ben je communicatief ingesteld en organiseer je graag activiteiten met een groep vrienden? Heb je geen schrik van cijfers, tabellen en grafieken? En wil je graag weten hoe bedrijven hun goederen en diensten efficiënt produceren en verkopen?

BESCHRIJVING STUDIERICHTING

Je leert hoe een (internationale) onderneming functioneert en hoe hierdoor welvaart in de wereld gecreëerd wordt. Je zal opbrengsten en kosten in de boekhouding kunnen noteren en weten waar ondernemers geld vandaan kunnen halen om te starten met een bedrijf. Je begrijpt ook hoe de overheid de economie van een land in de goede richting kan sturen.

In het zesde jaar zal je in een minionderneming echt kunnen ondervinden hoe moeilijk het is om ‘het gat in de markt’ te zoeken én te vinden. Je zal zelf met een team een product of dienst ontwikkelen en commercialiseren. Marketing, fiscaliteit, boekhouding: alle aspecten van het bedrijfsleven komen aan bod. De mini is dan ook de ideale bodem voor het ontwikkelen van leiderschaps-, organisatie- en communicatietalenten!

EN LATER?

In de derde graad kan je naar de richtingen Economie-wiskunde en Economie-moderne talen. Ook de richting Humane wetenschappen behoort tot de mogelijkheden, mits inhaalpakket. De overstap naar de richting Wetenschappen-wiskunde of Moderne talen-wetenschappen is eveneens mogelijk.

Lessentabel

VAKKEN3de jaar4de jaar
Godsdienst22
Aardrijkskunde11
Geschiedenis22
Lichamelijke opvoeding22
Engels33
Frans44
Nederlands44
Natuurwetenschappen:
– Biologie11
– Chemie11
– Fysica11
Economie44
Wiskunde44
Complementair gedeelte: door de school bepaald
ICT1
Taalproject Frans1
Duits2
Complementair gedeelte: 1 u. te kiezen uit
Plastische opvoeding1
Muzikale opvoeding1
OF
Wiskunde11
TOTAAL3232