3de graad Mechanisch onderhoud

Beschrijving studierichting

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je naast algemene vorming hoe je machines moet onderhouden en herstellen. De focus ligt op het verwerven van kennis, vaardigheden en ervaring via de vele praktijk- en stage-uren.

De arbeidsmarkt is immers op zoek naar vakmensen die machines kunnen (de)monteren, herstellen, onderhouden en afstellen. Dit komt ruimschoots aan bod tijdens onze praktijklessen. Je leert er bovendien elektrische, pneumatische en hydraulische energiekringen installeren en afstellen en eveneens een gedeelte automatisatie. Daarnaast bieden wij een basispakket lassen aan met elektrode, MAG en TIG met aandacht voor nabewerkingen zoals slijptechnieken en materiaalkennis.

Deze nuttige leerprocessen neem je mee op stage, waar je de nodige ervaring zal opdoen op de werkvloer.

Voor wie?

Wil je graag sleutelen aan motoren en machines, onderdelen vervangen, sensoren plaatsen en afstellen, lasherstellingen uitvoeren en kleine constructies bouwen, elektrische, hydraulische en pneumatische schakelingen maken ? Dan is Mechanisch Onderhoud iets voor jou!

Beschrijving studierichting

Na het behalen van je studiegetuigschrift kan je aan de werkaanbiedingen wel merken dat er een groot tekort is op de arbeidsmarkt aan onderhoudsmonteurs. Je kan ook nog een specialisatiejaar volgen waar je naast een bijkomende beroepskwalificatie ook nog een diploma van middelbaar onderwijs kunt behalen.

Lessentabel

VAKKEN5de jaar6de jaar
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
PAV
(project algemene vakken)
55
Ondernemend project11
Realisaties Lassen-constructie
Praktische vorming (*)1616
Theoretische vorming66
Totaal3232

(*) 3 stageweken in het 6e jaar