3de jaar Technologische wetenschappen

BESCHRIJVING STUDIERICHTING

Ben je gepassioneerd door technologische evoluties en toepassingen? Wil je hierbij sterke wiskunde combineren met een brede algemene vorming? Heb je een probleemoplossend brein en wil je nieuwe inzichten uitproberen bij het ontwerpen, engineeren en programmeren?

Voor wie?

In deze STEM-richting krijg je bij uitstek heel veel kansen om je talenten te ontwikkelen binnen het domein van ‘Science, Technology, Engineering en Mathematics’. Creativiteit, experimenteren, op zoek gaan naar vernieuwende en duurzame processen zijn zeker troeven die van pas komen in deze studierichting.

Binnen de STEM-doorstroomrichting Technologische wetenschappen koppel je het sterkste wiskundepakket aan de toegepaste wetenschappen. De engineeringsdoelen zorgen voor de realisatie van het STEM-concept: interactief, innovatief, ingenieus, integrerend … Met de i van iSTEM zullen in deze studierichting ongetwijfeld boeiende werelden voor jou opengaan!

Om iedereen op maat te kunnen remediëren of uit te dagen, voorzien we in Technologische wetenschappen voor iedereen 6 uur wiskunde. Tegelijk biedt dat de mogelijkheid om wiskunde concreet toe te passen in projecten van elektriciteit, elektronica en mechanica.

EN LATER?

De meest logische doorstromingsrichtingen in de derde graad zijn: Technologische wetenschappen en engineering, Informatica- en communicatiewetenschappen, en Mechatronica.

Lessentabel

VAKKEN3de jaar
Godsdienst2
Aardrijkskunde1
Engels2
Frans3
Geschiedenis1
Lichamelijke opvoeding2
Nederlands4
Wiskunde *6
Technologische wetenschappen & Engineering (10 u.)
Chemie2
Elektriciteit elektronica ICT & engineering4
Mechanica & engineering4
TOTAAL32

* Wiskunde: basis + specifiek + gedifferentieerd