3de jaar Economische wetenschappen

BESCHRIJVING STUDIERICHTING

Ben je communicatief ingesteld en organiseer je graag activiteiten met een groep vrienden? Heb je geen schrik van cijfers, tabellen en grafieken? En wil je graag weten hoe bedrijven hun goederen en diensten efficiënt produceren en verkopen?

Voor wie?

Als je de richting Economische wetenschappen volgt, leer je hoe een (internationale) onderneming functioneert en hoe hierdoor welvaart in de wereld gecreëerd wordt. Je zal opbrengsten en kosten in de boekhouding kunnen noteren en weten waar ondernemers geld vandaan kunnen halen om te starten met een bedrijf. Je begrijpt ook hoe de overheid de economie van een land in de goede richting kan sturen.

Daar komt wel wat rekenwerk bij kijken: een sterk pakket van 5 uur wiskunde vormt hiervoor een belangrijke ondersteuning. Maar ook communiceren is belangrijk: in deze richting krijg je daarom een verruimde basisvorming voor talen.

In het zesde jaar zal je in een minionderneming echt kunnen ondervinden hoe moeilijk het is om ‘het gat in de markt’ te zoeken én te vinden. Je zal zelf met een team een product of dienst ontwikkelen en commercialiseren. Marketing, fiscaliteit, boekhouding: alle aspecten van het bedrijfsleven komen aan bod. De mini is dan ook de ideale bodem voor het ontwikkelen van leiderschaps-, organisatie- en communicatietalenten!

EN LATER?

In de derde graad kan je naar de richtingen Economie-wiskunde en Economie-moderne talen. Ook de richting Humane wetenschappen behoort tot de mogelijkheden, mits inhaalpakket. De overstap naar de richting Wetenschappen-wiskunde of Moderne talen-wetenschappen is eveneens mogelijk.

Lessentabel

VAKKEN3de jaar
Godsdienst2
Aardrijkskunde1
Engels2
Frans3
Geschiedenis2
Lichamelijke opvoeding2
Natuurwetenschappen:
– Biologie1
– Chemie1
– Fysica1
Nederlands4
Wiskunde5
Latijn5
Complementair gedeelte
Plastische opvoeding1
Taalproject Frans1
STEM1
TOTAAL32