Menu

SCHOOLNIEUWSUPPINGHAM

Tijdens de eerste week van de paasvakantie - van maandag 2 april tot vrijdag 6 april - trokken 67 leerlingen van de middenschool en de bovenbouw richting Uppingham voor een sportuitwisseling. Deze sportuitwisseling is ondertussen aan haar 45ste editie toe. Afwisselend komen de Engelsen een jaar naar hier en gaan wij het andere jaar naar Engeland. Ook dit jaar hadden we het sportieve overwicht, mede doordat een heel aantal Engelse sporters niet aanwezig konden zijn omdat zij zelf elders op sportstage waren.


VASTENVOETTOCHT

Op vrijdag 30 maart wandelden alle leerlingen van onze drie scholen voor het goede doel. Ze lieten zich sponsoren en zamelden op die manier geld in voor Shangrila Home, een opvangtehuis voor straatkinderen in Kathmandu, Nepal.


EXCURSIE IEPER 5DE JAAR ASO

In Ieper twee fantastische excursiedagen beleefd met onze vijfdes. Na het museum en de loopgraven in Passendale een intense fietstocht gemaakt langs de kraters en kerkhoven uit WOI. Tijdens de Last Post een mooie krans neergelegd ter herdenking van alle Britse gesneuvelden.


6DE JAAR ASO GAAT OP TREKTOCHT

Het is al jaren een traditie dat een deel van de zesdejaars van het ASO als bezinning op trektocht gaat. Dit jaar trokken er drie groepen op tocht.


  

ITALIËREIS 6DE JAAR ASO

Donderdag 8 februari vijf uur 's ochtends. Het is vroeg, veel te vroeg. Normaal draai je je even om in bed om nog enkele uurtjes verder te slapen. Vandaag niet. Vandaag staan we paraat in de luchthaven om aan ons Italiaans avontuur te beginnen. De leerlingen druppelen binnen, nog moe maar met de glimlach. En dan is het zover.

Lees meer ...

MINISTER GEENS SPREEKT ZESDEJAARS TOE

Federaal minister van Justitie Koen Geens sprak op woensdag 14 maart zo’n 350 zesdejaars van TSO, BSO en ASO toe. De minister blijkt een begenadigd verteller en er was ook plaats voor vragen van de leerlingen. Bestraffing na dodelijke verkeersongevallen met vluchtmisdrijf, de afstand tussen burger en justitie en de soms moeilijke communicatie binnen justitie zijn enkele voorbeelden van thema’s die aan bod kwamen.


DOOR NAAR DE FINALERONDE!

Girlpower in de sport deze week! Zowel onze meisjesploeg van de miniemen volleybal als onze meisjesploeg van de scholieren zaalvoetbal konden zich deze week plaatsen voor de finaleronde!


SPORT

Onze cadetten en scholieren meisjes vormen dit jaar één voetbalploeg. Ondanks veel inzet werden ze woensdag uitgeschakeld in het Brabants kampioenschap.

Onze scholierenploeg basket bij de jongens kon zich woensdag overtuigend plaatsen voor de volgende ronde. Ze wonnen makkelijk hun twee wedstrijden en mogen zo strijden voor een medaille tijdens de finaleronde.
WORKSHOP MODELVLIEGTUIGBOUW

Voor de tweede keer dit schooljaar werd er deze week een lessenreeks modelvliegtuigbouw opgestart. Vier woensdagnamiddagen kunnen geïnteresseerde leerlingen van de tweede en de derde graad onder deskundig toezicht een levensecht modelvliegtuig ontwerpen.

INDOOR KAMPIOENSCHAP ATLETIEK - GENT

Op woensdag 31 januari zakten 22 leerlingen van de middenschool af naar Gent voor het jaarlijkse indoorkampioenschap atletiek. Naast de tevredenheid voor de inzet van iedereen konden Kobe Wachtelaer en Wout Van Breedam een medaille mee naar huis nemen. Kobe haalde een gouden medaille op de 800 meter en Wout Van Breedam een bronzen medaille in het verspringen!
BRABANTS KAMPIOENSCHAP ZWEMMEN - STROMBEEK-BEVER

Op woensdag 31 januari trokken 5 leerlingen richting Strombeek-Bever voor het Brabants kampioenschap zwemmen.
Ze behaalden de volgende mooie resultaten:
DON BOSCOFEEST

Op woensdag 31 januari vierden de bovenbouwscholen het jaarlijkse Don Boscofeest ter herinnering van het gedachtegoed van Giovanni Bosco die op 31 januari 1888 stierf. Een dag later, op 1 februari, deed onze middenschool hetzelfde. De traditie wil dat de leerlingen die dag geen les krijgen, maar ‘samen zijn’ in verschillende activiteiten, zoals het past in het gedachtegoed van Don Bosco.

BEZOEK KONINKLIJKE MUSEA BRUSSEL

Op dinsdag 16 januari en donderdag 18 januari brachten de leerlingen van de middenschool een bezoek aan de Koninklijke Musea in Brussel in het kader van de lessen geschiedenis.

KARDINAALSBEKER VOLLEYBAL

Onze miniemen meisjes plaatsen zich voor de halve finale van de kardinaalsbeker volleybal!

STRATOSFEERBALLON

In het kader van STEM ontwierpen leerlingen en collega's van de derde graad een zogenaamde stratosfeerballon. De heliumballon met daaraan een in een isomodoos verpakte module werd vrijdag 26 januari de stratosfeer ingestuurd.

Tijdens zijn vlucht zou de module parameters als hoogte, luchtdruk en temperatuur registreren. In het kader van de lessen biologie werden ook drie petrischaaltjes met verse gist mee de lucht ingestuurd. Aan de hand hiervan kan de impact van hoogte, temperatuur en luchtdruk op deze stof onderzocht worden.

De ballon ging de lucht in en steeg met een snelheid van zo’n vier meter per seconde richting stratosfeer. Op een hoogte van zo’n 30 kilometer knapte – zoals gepland – de ballon en landde de module met behulp van een kleine parachute in een weide in het Duitse Dortmund.

Enkele collega’s gingen in het weekend de module ophalen in Dortmund. Het analyseren van de data kan beginnen. Een meer dan mooie toepassing van de theorie in de praktijk!

GENOMINEERDEN ÇAVARIA AWARDS ZIJN BEKEND

Don Bosco Haacht met hun Gay-Straight Alliance (GSA) werkt al jaren aan een holebi- en transgendervriendelijk schoolklimaat. Hun GSA schoot in 2017 uit de startblokken en organiseerde tal van acties om het welzijn van holebi’s en transgenders op school te verhogen. De inzet van de school zorgt dat LGBT-leerlingen in een veilige omgeving naar school kunnen gaan en laat iedereen de meerwaarde van diversiteit ervaren. Daarnaast zijn ze een voorbeeld voor andere scholen.

Lees meer ....

Intussen vond de prijsuitrijking plaats op zaterdag 27 januari 2018 in De Vooruit in Gent. We wonnen niet maar leerkracht Maxime De Rouck en leerling Lynn van den Berghe uit 3F hebben onze school fantastisch vertegenwoordigd!


GENE HAAS OVERHANDIGT CHEQUE AAN 6 MVT


Al voor het derde jaar op rij ondersteunt Gene Haas (bekend als eigenaar van Haas CNC en Haas F1-team) onze leerlingen financieel. Elk jaar kunnen leerlingen en leerkrachten een project indienen waarvoor ze financiële ondersteuning zouden kunnen gebruiken. Dit jaar werd gekozen voor de GIP-projecten Aero-bike en de portaalfreesmachine van de leerlingen van 6 MVT.

Met deze financiële ondersteuning kunnen we de nodige materialen, onderdelen en gereedschappen aankopen voor deze projecten.