Menu

SCHOOLNIEUWS


STRATOSFEERBALLON

In het kader van STEM ontwierpen leerlingen en collega's van de derde graad een zogenaamde stratosfeerballon. De heliumballon met daaraan een in een isomodoos verpakte module werd vrijdag 26 januari de stratosfeer ingestuurd.

Tijdens zijn vlucht zou de module parameters als hoogte, luchtdruk en temperatuur registreren. In het kader van de lessen biologie werden ook drie petrischaaltjes met verse gist mee de lucht ingestuurd. Aan de hand hiervan kan de impact van hoogte, temperatuur en luchtdruk op deze stof onderzocht worden.

De ballon ging de lucht in en steeg met een snelheid van zo’n vier meter per seconde richting stratosfeer. Op een hoogte van zo’n 30 kilometer knapte – zoals gepland – de ballon en landde de module met behulp van een kleine parachute in een weide in het Duitse Dortmund.

Enkele collega’s gingen in het weekend de module ophalen in Dortmund. Het analyseren van de data kan beginnen. Een meer dan mooie toepassing van de theorie in de praktijk!

GENOMINEERDEN ÇAVARIA AWARDS ZIJN BEKEND

Don Bosco Haacht met hun Gay-Straight Alliance (GSA) werkt al jaren aan een holebi- en transgendervriendelijk schoolklimaat. Hun GSA schoot in 2017 uit de startblokken en organiseerde tal van acties om het welzijn van holebi’s en transgenders op school te verhogen. De inzet van de school zorgt dat LGBT-leerlingen in een veilige omgeving naar school kunnen gaan en laat iedereen de meerwaarde van diversiteit ervaren. Daarnaast zijn ze een voorbeeld voor andere scholen.

Lees meer ....

Intussen vond de prijsuitrijking plaats op zaterdag 27 januari 2018 in De Vooruit in Gent. We wonnen niet maar leerkracht Maxime De Rouck en leerling Lynn van den Berghe uit 3F hebben onze school fantastisch vertegenwoordigd!


GENE HAAS OVERHANDIGT CHEQUE AAN 6 MVT


Al voor het derde jaar op rij ondersteunt Gene Haas (bekend als eigenaar van Haas CNC en Haas F1-team) onze leerlingen financieel. Elk jaar kunnen leerlingen en leerkrachten een project indienen waarvoor ze financiële ondersteuning zouden kunnen gebruiken. Dit jaar werd gekozen voor de GIP-projecten Aero-bike en de portaalfreesmachine van de leerlingen van 6 MVT.

Met deze financiële ondersteuning kunnen we de nodige materialen, onderdelen en gereedschappen aankopen voor deze projecten.