Menu

SCHOOLNIEUWSONTHAAL EERSTEJAARS

Op maandag 3 september ging de poort van de middenschool voor de eerste keer open voor zo’n 328 eerstejaars. Twee dagen met onthaalactiviteiten moesten de stap van de meestal kleinere lagere school naar de middenschool aangenamer maken.


TEAMBUILDING 3DE JAAR TSO/BSO

Op 14 september gingen alle derdejaars van TSO/BSO met hun klas op teambuiliding naar het Weyneshof in Rijmenam. Een hoogteparcours en avontuurlijke spelen moest de kennismaking met nieuwe medeleerlingen vergemakkelijken.


DAG VAN DE SPORTCLUB


Op woensdag 19 september was het dag van de sportclub; de leerlingen van de middenschool mochten die dag in de uitrusting van hun sportclub naar school komen. Dit leverde een kleurrijke bende op!
SPORTDAG 2de JAARS

Op vrijdag 21 september gingen de tweedejaars al op sportdag. Er was keuze tussen een avontuurlijk parcours in het Weyneshof (waar de leerling


AVONTURENWEEKEND BOVENBOUW

Met een leuke mix van leerlingen uit de volledige bovenbouw vertrokken we naar Durbuy. Ondanks de koude nachten was het weer een topeditie! Door het goed gevulde programma met onder meer speleologie, hoogteparcours, pamperpaal, paintballen, kamperen in luxetenten, smullen van de zelfgemaakte spaghetti en de ontelbare leuke momenten vloog het weer voorbij! Het kajakken kon dit jaar niet doorgaan vanwege het lage waterpeil, maar het plaatsvervangende lasershooten was minstens even leuk!

VERKEERSWEEK TSO/BSO

Op de mededeling in het leerkrachtenlokaal was de planning uitgewerkt van de verkeersweek. Een volle agenda met veel variatie. Als leerlingen van 5 las mochten we enkele workshops gaan beleven. De klas werd opgesplitst in 2 groepen. Groep 1 kreeg uitleg over techniek van de moderne wagens. Wat is ABS, hoe lang zijn je rempunten bij droog en nat weer, wat zijn de verschillen in rempunten bij een auto, motor, vrachtwagen, enz... de andere groep kreeg uitleg over het juist dragen en afstellen van de gordel. Daarna het leukste deel mochten we per 4 in een tuimelwagen. Dit is een wagen op een aanhangwagen die volledig om zijn as kan draaien. Je ervaart op een veilige manier wat het is om met je wagen over kop te gaan en wat de gordel op dat moment met je doet. De workshop “rijden onder invloed” was een topper. We leerden wat mag en wat niet mag en hoe het voelt om dronken te rijden. Aan de hand van speciale brillen kon je het gevoel van dronken rijden beleven. Tot slot mochten we gaan luisteren naar een getuigenis van een jonge man die een auto-ongeluk heeft meegemaakt. Hij zat in een rolstoel en sprak zeer moeizaam . Hij vertelde zijn levensverhaal aan de hand van een Powerpoint en dit kwam wel aan bij ons. Het was een pakkende en emotionele getuigenis maar steeds met zin voor humor!
BEZINNING 3 ASO

Tijdens de voorbije week trokken alle derdejaars op beziningsdag met hun klas. Op elkaar vertrouwen en op elkaar kunnen rekenen was een belangrijk thema.


EXCURSIE XANTEN

Het was ook dit jaar weer een heerlijke dag in het Duitse Xanten. Daarvoor zorgden 62 enthousiaste derdejaars-latinisten, de 4 begeleidende vakleerkrachten en uiteraard het prachtige, zonovergoten, archeologische park zelf!

SAVED BY THE BELL

Onderwijs is de hefboom voor ontwikkeling en maakt werk van gelijke kansen. Op 5 oktober rinkelde de schoolbel om vijf voor twaalf voor de miljoenen kinderen die geen toegang hebben tot onderwijs.

FAIRTRADEMIDDAG

Op 12 oktober vond in onze middenschool de jaarlijkse fairtrade-middag plaats. Die dag konden de leerlingen proeven van (h)eerlijke wereldwinkelproducten in plaats van de ‘gewone’ drank en koeken. Er was ook de actie ‘chocosnor’ om aandacht te vragen voor de problematiek van onderbetaalde boeren in het zuiden.

ACTIE GSA (GAY STRAIGHT ALLIANCE)

Naar aanleiding van Internationale Coming Out dag op 11 oktober konden onze leerlingen dinsdagmiddag 16 oktober een regenboogselfie nemen en kregen ze een paar regenboogveters. Op de International Coming Out Day wordt aandacht besteed aan het moment dat holebi’s of transgenders openlijk voor hun seksuele voorkeur uitkomen. Met deze RainbowYourSelfie-actie willen we met de GSA de focus leggen op diversiteit en het aanvaardbaar maken daarvan op onze school.

SCHOLIERENPLOEGEN VOETBAL UITGESCHAKELD IN DE TWEEDE RONDE


Op woensdag 17 oktober werden onze scholieren na een bewogen match uitgeschakeld in de tweede ronde van het SVS-toernooi. Na een uitval in onze verdediging omwille van een blessure kreeg onze ploeg ook nog twee rode kaarten te verwerken zodat een gelijkmaker er niet meer inzat, ondanks winst in de eerste wedstrijd. Onze tweede scholierenploeg werd gelijktijdig uitgeschakeld in een andere poule, ook zij gaan niet door naar de volgende ronde.
BEZINNINGSDAGEN, EXCURSIES EN INLEEFDAGEN

De derde week van oktober was een week vol bezinningen, excursies en inleefdagen. De leerlingen van TSO/BSO leerden zowel zichzelf als de klasgroep (nog) beter kennen of kregen een rondleiding in het radiohuis van Leuven en de brouwerij Inbev.
DAG VAN DE JEUGDBEWEGING


Op vrijdag 19 oktober was het de dag van de jeugdbeweging. Traditiegetrouw zijn er die dag op school heel wat leerlingen in de uitrusting van hun jeugdbeweg

VELDLOOP HAASRODE

Op woensdag 24 oktober namen maar liefst 333 leerlingen van de middenschool en zo’n 150 leerlingen van de bovenbouw deel het provinciaal veldloopkampioenschap in Haasrode. Met dank aan de grote vertegenwoordiging én onze sportieve leerlingen werden er ook dit jaar weer heel wat medailles binnengehaald. Het werd een topeditie!

PROJECTDAG WELZIJNSZORG MET ACTIEMIDDAG

Op donderdag 22 november stond voor alle vierdejaars van het ASO de jaarlijkse projectdag op het programma. Onderdeel van deze projectdag is de actiemiddag waarop alle klassen zelfgemaakte snacks en desserts verkopen ten voordele van Pelicano. Pelicano is een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen.


ACTIEMIDDAGEN PROJECT WELZIJNSZORG

In de middenschool staan er in de maanden november en december traditiegetrouw enkele actiemiddagen op het programma waarmee de leerlingen geld inzamelen voor het goede doel. Dit jaar steunen ze vzw Wigwam door allerhande activiteiten te organiseren zoals de verkoop van zelfgemaakte snacks of drankjes of door de organisatie van originele spelen.

WELZIJNSCONCERTEN IN ASO

Op dinsdag 27 november vond in het ASO het eerste welzijnsconcert plaats. Naar jaarlijkse traditie worden er tijdens de middag een of meer concerten met talent van eigen bodem georganiseerd waarbij de opbrengst integraal naar het goede doel gaat. Dit jaar is dat de vzw Pelicano, een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen.


WELZIJNSCATIES IN TSO/BSO

In TSO/BSO werden er op 23 november croque-monsieurs en op 30 november wafels verkocht ten voordele van vzw SOS Thibaut. Deze vereniging stelt zich als doel evenementen te organiseren om fondsen te werven om mogelijke ontwikkelingen van nieuwe behandelingen en/of hulpmiddelen te kunnen ondersteunen voor kinderen met een gezichtsbeperking ten gevolge van de genetische oogaandoening RDH12.
VELDLOOP SINT-NIKLAAS


Individueel klassement:

 • Kamiel Van Rompaey - 6e plaats
 • Maarten Verstappen - 10e plaats
 • Remco Domen - 5e plaats
 • Friedl Aubroeck - 4e plaats
 • Martje Dejaegher - 7e plaats
 • FINALERONDE VOETBAL MINIEMEN EN CADETTEN

  Op woensdag 28 november speelden zowel de miniemen als de cadetten jongens hun finaleronde voetbal in de sportoase in Rotselaar. De regen hing nog in de lucht maar viel er gelukkig niet meer met bakken uit. Beide ploegen plaatsten zich na een eerste wedstrijd voor de ‘echte’ finale – beiden tegen Redingenhof uit Leuven. De cadetten veroverden het goud en mogen zich Brabants kampioen noemen, de miniemen eindigden op een mooie tweede plaats.


  MIDDENSCHOOL ADVENTSACTIES DAG 3

  In de middenschool werden voor de derde keer tijdens de middag activiteiten georganiseerd ten voordele van vzw Wigwam.