Menu


SALESIAANSE SPELEN


Op vrijdag 29 april vertrok een 87-koppige delegatie van onze school naar Krakau om er deel te nemen aan de 29ste editie van de Salesiaanse Spelen. De Salesiaanse Spelen zijn een internationale sportuitwisseling voor Salesiaanse scholen. In verschillende sportdisciplines nemen teams uit verschillende landen het tegen elkaar op. Voor meer info kan je een kijkje nemen op http://salos.donbosco.pl/.

Los van het sportieve is ook het maatschappelijke en culturele aspect niet onbelangrijk. Zo was er een bezoek gepland aan Auschwitz-Birkenau en konden onze leerlingen – de ene weliswaar al meer dan de andere – Krakau verkennen. In totaal waren er zo’n 1600 deelnemers uit de verschillende landen aanwezig in Krakau. Vanuit onze scholen nemen we deel met leerlingen van – voornamelijk – het vierde jaar, gecoacht door enkele vijfde- en zesdejaars en verschillende leerkrachten.

Naast een onvergetelijke ervaring voor onze leerlingen leverde deze editie van de spelen ook een aantal medailles op; goud voor de volleybal jongens, zilver voor de voetbal jongens en brons voor de basket meisjes. Ook in de andere sporten lieten onze leerlingen zich van hun beste kant zien maar daar bleek de tegenstand nog net iets beter. Volgend jaar zullen de spelen doorgaan in Ljubljana (Slovenië) en krijgen we hopelijk een minstens even geslaagde editie.