Menu
ANDALUCIA

Tijdens de krokusvakantie wordt vanuit de vakgroep geschiedenis aan onze leerlingen van het zesde jaar ASO en TSO/BSO een cultuurreis doorheen het mooie Zuid-Spanje aangeboden. Samen met een enthousiaste groep leerkrachten worden de mooiste pareltjes van Andalusië bezocht.

We reizen met het vliegtuig naar Malaga en verblijven vervolgens in Granada, Cordoba, Sevilla en Ronda. We dompelen onze leerlingen met veel plezier onder in een sublieme mix van culturen (met de vele schitterende Moorse paleizen en forten, Romeinse ruïnes, Joodse wijken, het paleis van Karel V, ...), de adembenemende natuurpracht van de Sierra Nevada en de authentieke Spaanse cultuur!

Een onvergetelijke afsluiter van zes jaar Don Bosco Haacht!

Enkele korte reacties.

Zon, cultuur, je beste vrienden en geweldige begeleiders; meer was er niet nodig om er een onvergetelijke reis van te maken! Het is echt spijtig dat het zo kort was, ik zou nu al willen teruggaan en het allemaal nog eens overdoen!

Charlotte

Dankzij deze reis hebben we de schoonheid van het prachtige Andalusië ontdekt. We speelden een scène van Game of Thrones na in het Alhambra van Granada, genoten van de zon op de Plaza de España in Sevilla en konden de oranjebloesems ruiken in de Mezquita van Córdoba. Dit alles gecombineerd met de topsfeer tussen de reizigers en de toffe begeleiders zorgde voor een geslaagde vakantie, die iedereen van de groep nog eens opnieuw zou willen beleven!

Annelies en Ellen

Onze reis was er eentje waar geen woorden voor zijn. Het is zonder twijfel het toppunt van mijn Don Boscocarrière! We waren allemaal verwonderd over zoveel schoonheid. We hebben prachtige natuur en wonderbaarlijke gebouwen gezien. De verbondenheid tussen de reizigers zal me altijd bijblijven. We waren een hechte groep en dat zijn we nu nog steeds!

Louise

Het was de beste krokusvakantie van heel mijn leven. We hebben intens genoten van de geweldige groepssfeer en het prachtige Andalusië met zijn natuurlijke en culturele diversiteit.

Rayan

Na lang uitkijken en aftellen was het zover. De reis waarover iedereen nog steeds spreekt. Een geweldige ervaring met een fantastische groep leerlingen en begeleiders. Het contrast tussen de schitterende natuurwandelingen en de verschillende Moorse complexen was fenomenaal. Het landschap kon in een mum van tijd veranderen van een cultureel hoogtepunt naar een oase van rust en schoonheid in de natuur. Er gaat niets boven het buitengewone gezelschap en je creëert nieuwe vriendschappen van grote waarde. Als het mogelijk was, zou ik de reis met veel plezier opnieuw maken.

Maxim

De reis naar Andalusië was een echte topper! Andalusië is een prachtige streek en de sfeer tussen de leerlingen was geweldig. We hebben enorm veel cultuur opgesnoven, genoten van prachtige uitzichten, door adembenemende natuur gewandeld en veel gezelligheid van een warm volk ervaren. Dat als 17-jarige kunnen beleven is geweldig. Het is een levenservaring die ik nooit zal vergeten!

Ruben

Snuif alvast even de sfeer van de reis op